Clash Royale Taktikleri

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlere Clash Royale'de bazı taktikler vericem. Ben de hepsini uygulayamadım ama okuyarak biraz daha güçlü olma şansınız var.

Öncelikle oyuna ilk kez girecekseniz şu konumuzu okumadan başlamayın derim :) # Tıkla Konuya Git #


Clash Royale Savaşa Başlama Taktikleri

# Oyuna başladığınızda iksirlerinizin tamamen dolmasını mutlaka bekleyin,

# İlk saldırı kartınız yavaş ilerleyen bir karakter olmalı Dev, Goblin Kulübesi gibi. Rakibiniz halen hamle yapmaz ise karakteriniz yolu yarıladığı zaman, diğer kartlarınızı da kullanarak atağa geçebilirsiniz. Rakibiniz karşı atak yaptığı anda hemen tüm kartları bırakın ve savunma yapın.

Atağa karşı atak yapılacak büyük hatalardan biridir. Doğru olansa atağı engelledikten sonra ve iksir deposunu 7-8 doldurduktan sonra atağa geçmektir.

# Oyunda kulelere saldırı yapacağınız zaman aynı zamanda rakibinizin size yapacağı savunmayı da düşünerek kartlarınızı seçmeniz önemlidir. Tavsiyem ilk kullandığınız kartınız canı yüksek savunma kartı olmalı. Örneğin Dev gönderiyorsanız arkasından, alan (tek kişi değil toplu) hasarı veren Cadı, Bombacı, Valkür vb. kartlarınızı kullanmanız gerekmektedir. Devin arkasından Cadı yolladığınız da, rakibin devi devre dışı bırakmak için yollayacağı kartlar Devi öldürmekle oyalanırken Cadı arkadan hepsini etkisiz hale getirerek rakibin iksirini boş yere kullanmasını sağlar. Böylelikle size daha iyi bir atak şansı sunar.

# Size bir saldırı yapıldıktan sonra karşı saldırı yapıyorsanız veya size yapılan bir saldırıyı geri püskürterek bir saldırı yapıyorsanız hasar veren kartlarla ilerlemek çoğu zaman daha iyi bir taktiktir. Yani hemen bir Dev veya benzeri bir kart kullanırsanız rakibinizin savunmasını delemezsiniz. Öncelikle savunmayı delmek ve sonra saldırı pozisyonuna geçmek çoğu daha iyi bir taktiktir. Mini P.E.K.K.A, P.E.K.K.A, Prens, Valkür, Cadı vb. atabilirsiniz.

# Oyunda kilit karakterlerden biri de Dev İskelettir. Dev İskelet hem hasar verir hem de öldüğü zaman üzerindeki bombayı bırakır ve yakın çevresindekileri etkisiz hale getirir. Çoklu bir saldırıya uğradığınız zaman Dev İskeleti savunma amaçlı kullanmak doğru bir taktik olacaktır.

# Elinizden geldiğince hasarı absorbe edecek karakter önde, hasarı çok ama canı az olan karakterleri arkadan gönderin. Örnek vermek gerekirse Dev İskeleti öne alın arkasından Cadı, Prens, Bombacı, Mini P.E.K.K.A gibi karakterleri gönderin. Bombacı burada kilit bir karakterdir. Devi gönderdiğiniz zaman rakibiniz canı az sayısı çok olan karakterler ile Devi indirmek isteyecektir. Arkadan gönderdiğiniz bombacı ve benzer karakterler kısa sürede Dev İskeletin etrafını saran düşmanları yok edecektir.

# Bir diğer taktikte bir kule feda etmek. Oyun başlangıcında iksir dolmasını beklerken rakip saldırı yaparsa hangi tarafa yaptığına ve kullandığı karta bakın. Kart Dev gibi yüksek canlı ise o kuleyi feda edip sağ taraftan saldırarak 1-1 sonuç yapıp rakip sahasına daha yakından saldırabilirsiniz (kırmızı bölge).

Clash Royale Savunma Taktikleri

Clash Royale oyununda savunma taktikleri en az saldırı taktikleri kadar önemlidir. Doğru bir savunma yapmak sağlam bir saldırının temelini oluşturur.

# Savunma yapacağınız zaman elinizden geldiğince rakibinizin sizin alanınıza girmesini sağlayın. Böylece kuleleriniz de savunmada size yardımcı olacak ve rakibinizi daha rahat bir şekilde etkisiz hale getireceksiniz. (Bunu ben kullanmam... Rakibi ne kadar sahanıza sokarsanız kartlarınız bittiğinde kuleyi alma şansı artar, onun yerine siz onun sahasına yaklaşın rakip savunsun.)

# Uzaktan saldırı yapan kartlarınızı kullanacağınız zaman bunları rakibinizin yakın dövüşen karakterinden uzağa bırakın. Böylece siz hasar almadan saldırıya başlamış olursunuz. Ayrıca Bombacı gibi alan hasarı veren kartları uzağa açın. Böylece uzaktan çoklu rakipleri etkisiz hale getirir. Önüne de Barbarlar gibi kartlar koyabilirsiniz. Bombacıyı düşmanların ortasına açarsanız hiçbir şey yapamadan etkisiz hale gelecektir.

# Yakın dövüşen kartları kullanacaksanız rakip kartların tam ortasına ve ya rakibinizin hemen yanına açmak size zaman kazandıracaktır.

# Goblin Kulübesi, Barbar Kulübesi vb. yapılar bazen zaman kazanmak ve kulelerin yıkılmasını engellemek için size zaman kazandırır. Saldırı esnasında bunları kullanmak doğru değildir ancak saldırı öncesi bunları aynı zamanda zaman kazanmak için kullanabilirsiniz.

# Clash Royale bir taktik strateji oyunudur. Oyunda kazanabilmeniz için tüm karakterlerin, büyülerin ve yapıların özelliklerini bilmeniz gerekmektedir. Clash Royale oyununda her kartın karşı karta karşı avantajları ve dezavantajları vardır. Onun için öncelikle kartları sınıflara ayırmak ve özelliklerini anlamak gerekmektedir. Clash Royale oyununda 3 sınıfa ait kartlar bulunur. Bunlar Karakterler, Büyüler ve Yapılar. Şimdi sırasıyla temel karakterlerin özelliklerini inceleyelim;

- Clash Royale Karakterleri ve Taktikleri

# Oyunda karakterler Yakın dövüş, Range (Hava ve Kara) olarak sınıflar. Birde bazı karakterler yerden hareket ederken bazıları ise havadan ilerlemektedir. Böyle olunca havadan gelen düşmanları indirebilmek için Range karakter kartlarını kullanmak gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse rakibiniz size saldırmak için Yavru Ejderha göndermişse bunu indirmek için Okçular, Cadı, Silahşör gibi Range karakteri kullanmanız lazım.

# Karakterlerin Can, Saniye Başına Hasar ve Sayı şeklinde temel özellikleri bulunur. Bazı karakterlerin Canları azdır yani savunma gücü düşüktür ancak verdikleri hasar fazladır. Örnek vermek gerekirse İskelet Ordusu karakterinin canı 30, vuruş 30 sayısı 20’dir. Burada 20×30 diye hesaplarsınız saniyede 600 hasar vermektedir. Rakibiniz oyunun tank karakterlerinden olan Dev ile size saldırı yaptığı zaman İskelet Ordusu kullanarak kısa sürede Devi etkisiz hale getirebilirsiniz. Ancak İskelet Ordusu'nun dezavantajı ise canın çok az olması ve küçük bir darbede ölmesidir. Diğer taraftan size İskelet Ordusu ile saldırıldığı zaman Cadı, Bombacı veya Valkür ile karşılık vererek saniyeler içinde İskelet Ordusu'nu etkisiz hale getirebilirsiniz.

# Karakterlerin bazıları tek bir hedefe hasar verirken, bazı karakterler alan hasarı vermektedir. Eğer kaleye saldırı yapıyorsanız tek hedefli karakterler Dev, Barbar, Prens gibi karakterler avantajlıdır. Ancak rakibiniz size çoklu saldırı yapmış ise ve gönderdiği karakterler çoklu karakter ise bunları kısa sürede indirmek için alan hasarı veren kartları kullanmak daha mantıklı olacaktır. Alan damage veren karakterlerden bazıları Bombacı, Yavru Ejderha ve Cadı, Valkür'dür.

- Clash Royale Büyü Kartları

Büyü kartları oyunda çok önemli kartlardır. Bu büyü kartlarını doğru ve zamanında kullanmak çok önemlidir. Büyü kartları da tek hedef ve çok hedefli olarak çalışmaktadır. Oklar, Ateş topu, Yıldırım ve Goblin Fıçısı en çok kullanılan büyü kartlarıdır. Oklar kartı genel olarak canı az olan karakterler ve yapılar için kullanılmalıdır. Oklar kartını kuleleri yıkmak için kullanmak acemilerin yapacağı bir taktiktir. Ancak Kral Kulesi'nin canı 200’ün altındaysa oyunu kazanmak için kullanılabilir. Benim favori büyü kartım ise Roket. Alan hasarı yapmaz ama çok can götürür.

- Clash Royale Yapı Kartları

# Oyunun ilk levellerinde Goblin Kulübesi, Bomba Kulesi ve Top gibi yapılar açılmaktadır. En çok kullanılan yapıların başında Goblin Kulübesi gelmektedir, içinden 4.9 saniyede bir Goblin çıkmaktadır. Goblin Kulübesi'nin yapısı hem saldırı hem de savunma da kullanılabilecek bir yapıdır. İçinden çıkan Goblinler savunmada size zaman kazandırmaktadır. Bu yapının canı az olduğu için Temel Kulelerin arkasına inşa etmek iyi bir taktikdir.

# Bomba Kulesi savunma için kullanılacak bir yapıdır. Yoğun saldırı altındayken kendi alanınıza veya rakibinizin bir kulesini yıktıktan sonra saldırı yapmak için rakip alana Bomba Kulesi kurabilirsiniz.

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »

Yorumunuz Eklenmiştir.